Chybí ucelená koncepce k posílení pozic - Petrásková, V.
Vývojové tendencie zahraničného obchodu ČR. Obchodná bilancia. Dovozné a vývozné ceny. Zvyšovanie dynamiky obratu zahraničného obchodu. Situácia v oblasti dopravy a colného vybavovania. Postavenie ČR na zahraničných trhoch.