Multilateralismus a regionalismus v soudobé světové ekonomice - Bernášek, V.
Všeobecné otázky multilaterálnej a regionálnej liberalizácie medzinárodného obchodu a jej vzťah k medzinárodnej ekonomickej integrácii. Zhodnotenie prínosu Uruguajského kola GATT pre globálnu liberalizáciu medzinárodného obchodu. Prehľad rôznych foriem regionálnych liberalizačných opatrení - história a súčasnosť (EÚ, NAFTA, CEFTA, APEC, atď.). Zhrnutie problematiky a niektoré závery dôležité pre liberalizáciu zahraničného obchodu v ČR.