Exim banky a úverové poisťovne - strategické nástroje štátu pri podpore exportu - Jenis, Ľubor
Ženeva, október 1996 - konferencia o štátnej podpore exportu v krajinách SVE. Reprezentatívne zastúpenie prednášajúcich - hodnotenie súčasného stavu zahraničného obchodu v kontexte s vývojom celosvetového obchodu, snaha pozitívne ovplyvniť vývoj zahraničného obchodu. Úloha vlád jednotlivých krajín SVE v tejto oblasti. EBOR - program Global Trade Facilation (GTF) a jeho ciele. Úloha exim bánk a úverových poisťovní pri podpore exportu, nedostatočné informácie o bankách na Východe. Potreba spolupráce exim bánk a komerčných bánk pri financovaní obchodu.