Osemdesiate a deväťdesiate roky vo svetovom hospodárstve - Baláž, Peter
Recenzia na publikáciu " Proměny světové ekonomiky a Česká republika", ktorú predkladá katedra svetovej ekonomiky VŠE ako výsledok viacročnej výskumnej a pedagogickej činnosti. V publikácii sa skúmajú všeobecné a konkrétne ekonomické problémy reprezentujúce vývoj svetovej ekonomiky v 80. a 90 rokoch. Teritoriálna analýza hlavných trendov vývoja, najmä v oblasti medzinárodného obchodu a menových vzťahov. Implikácia pre ekonomiku Českej republiky.