Ekonomické změny západní Evropy: vývoj mezinárodní ekonomické integrace - Jakš, Jaroslav
Vývoj integračného procesu v rámci EÚ, problémy pripravovanej reformy EÚ, vzťahy medzi EÚ a transformujúcimi sa ekonomikami. Hlavné zmeny západoeurópskej integrácie na prahu 90. rokov - vnútorné rozvojové problémy, základné zmeny vo vonkajšom prostredí. Problémy ďalšieho vývoja EÚ, proces rozširovania EÚ. Vzťahy EÚ ku krajinám strednej a východnej Európy - problémy konkrétnych krokov k ich možnému plnému členstvu. Závery pre ČR.