Transnacionálne korporácie ako faktor medzinárodnej ekonomickej interdependencie - Šíbl, Drahoš
Pojem transnacionálna korporácia (používa OSN). Transnacionálne korporácie v 90. rokoch. Transnacionálne korporácie - hybná sila celosvetovej ekonomickej integrácie a interdependencie. Stratégia transnacionálnych korporácií.