V Európskej únii sa pomaly rozbieha jednotný trh kapitálu - Baláž, Vladimír
Vytvorenie spoločného trhu kapitálu a služieb v štátoch Európskej únie. Tendencie vo vývoji kapitálového trhu EÚ v r. 1986 - 1996. Štruktúra svetovej trhovej kapitalizácie a obratu. Podiely štátov na trhovej kapitalizácii EÚ. Podiel hospodárskych blokov na svetovej trhovej kapitalizácii. Podiely štátov na trhovej kapitalizácii EÚ. Konvergenčné kritériá stanovené pre štáty, ktoré mali vstúpiť do Európskej menovej únie. Predpokladaný vznik EMÚ a vstup členských štátov EÚ do tejto organizácie.