Vstup Švédska do EU a možné implikace pro přidružení ČR - Břízová, M.
Charakteristika švédskej ekonomiky a politickej scény. Švédsko ako člen Európskeho združenia voľného obchodu a vstup do Európskeho ekonomického priestoru. Proces pridružovania k Európskej únii v 90. rokoch. Príprava ČR na prijatie do EÚ. Porovnanie štátov žiadajúcich o členstvo - pohľad EÚ. Výhody a nevýhody členstva v EÚ - pohľad vstupujúcej krajiny.