Právnická osoba a štát môžu dediť iba zo závetu - Roháč, J.
Vznik dedičského práva. Práva, ktoré nie sú predmetom dedičstva. Subjekty dedičského práva. Delenie zo závetu. Spísanie závetu. Ktoré nemôže byť svedkom. Obsah závetu. Neopomenutí dedičia. Neplatnosť a zrušenie závetu.