Zmluva o združení - Válková, Katarína
Jednou z foriem podnikania je podnikanie na základe zmluvných vzťahov podľa Občianskeho zákonníka. Podstatou tohto vzťahu je, že zmluvou nevzniká právnická osoba. Zmluvy o združení môžu uzatvárať tak právnické ako aj fyzické osoby. Jedná sa o mnohostrannú zmluvu. Združenie sa zakladá na dobu určitú alebo neurčitú.