Právna úprava dohôd obmedzujúcich súťaž - Žitňanská, Lucia
Právna úprava dohôd obmedzujúcich súťaž je založená na princípe ich zákazu, ktorý je čiastočne prelomený. Zákon č. 188/1994 Z.z. o ochrane hospodárskej súťaže umožňuje za určitých podmienok výnimky zo zákazu dohôd obmedzujúcich súťaž. Zakázané dohody obmedzujúce súťaž. Legálne dohody obmedzujúce súťaž.