Ochrana osobnosti z pohľadu poslednej novely OSP - Kravec, J.
Od 1.12.1995 nadobudol účinnosť zákon NR SR, ktorým sa mení a dopĺňa Občiansky súdny poriadok. Predmetom práva na ochranu osobnosti je fyzická osoba. Ochrana osobnosti v rámci právneho poriadku Slovenskej republiky má charakter ústavoprávny, občianskoprávny, trestnoprávny, pracovnoprávny a administratívnoprávny. Občianske súdne konanie a jeho význam vo veciach ochrany osobnosti.