Kolísání polského pojistného trhu
Prehľad poistného trhu v Poľsku. Podnikanie 42 poisťovní - 14 životných a 28 neživotných. Podiel zahraničného kapitálu v poisťovniach. Zmeny v právnej úprave v r. 1995, ktorých cieľom bolo posilniť pozíciu štátneho dozoru nad poisťovníctvom. Bankroty niektorých poľských poisťovní. Všeobecné výsledky v poľskom poisťovníctve v r.1995 - v neživotnom poistení a životnom poistení.