Principy soukromého pojištění, sociálního pojištění a veřejných financí a jak dál v těchto oblastech - Vostatek, Jaroslav
Poukázanie na rozdiely medzi rôznymi modelmi sociálneho zabezpečenia, ich historický vývoj a existenciu vo vyspelých štátoch sveta. Šesť základných metód realizácie sociálneho zabezpečenia (sporenie, súkromné poistenie, podnikové zaopatrenie, sociálne poistenie, štátne zaopatrenie, sociálna pomoc). Základná konštrukcia dávok a ich vzťah k financovaniu. Modely sociálneho zabezpečenia. Príspevky na sociálne zabezpečenie a ich vzťah k zdaneniu. Štruktúra daní v Česku v r.1993 (tab.) Prepojenie poistného a dane z príjmov.