Transformace sociálního systému České republiky, vývoj od roku 1990, současný stav, nové pojetí - Šmolcnop, V.
Sociálny systém (systém sociálneho zabezpečenia) v Českej republike. Jednotlivé druhy dávok vyplácaných zo sociálneho systému v ČR a štruktúra týchto dávok. Financovanie sociálneho systému zo štátneho rozpočtu. Príjmy, ktoré slúžia k financovaniu sociálneho systému v ČR. Vývoj systému sociálneho zabezpečenia od r.1990. Nové poňatie systému. Charakteristika systému, jeho východiská a zámery.