Vláda chce umožniť splátkový systém splatenia dlžoby na zdravotnom poistení - Velecký, M.
Z obsahu dvojstrany: Konkurencia prinútila VšZP zlepšiť vzťah k poskytovateľom zdravotnej starostlivosti. V zákonnom zdravotnom poistení nemá pluralita racionálne opodstatnenie, tvrdí námestníčka VšZP Eva Andrejčáková. Súčasný systém prerozdelenia poistného ohrozuje hospodárenie poisťovní najmä z rezortu dopravy a vnútra. VšZP súčasný systém prerozdelenia vyhovuje - umožňuje im splácať dlhy z minulosti.