Ekologie a budoucnost životního prostředí měst - Opplová, Marta
Popis a analýza niektorých problémov životného prostredia v mestách a ich riešenie. Mestá a životné prostredie. Kríza miest. Stratégia Európskej únie v oblasti ochrany prírody a životného prostredia. Predpoklady zlepšenia životného prostredia miest. Trvalo udržateľné mestá. Projekt trvalo udržateľných miest. Prostredie miest a trhové hospodárstvo. Uplatnenie ekosystémového myslenia. Uplatnenie zásad a nástrojov v kľúčových sférach. Doporučenia pre politiku, prax a výskum.