Koncepcia trvalo udržateľného rozvoja vo vzťahu ku geografii - Huba, Mikuláš
Definícia pojmu trvalá udržateľnosť. Konferencia OSN v r. 1992 o životnom prostredí a rozvoji podáva všeobecný návod ako realizovať zásady trvalej udržateľnosti v rôznych oblastiach života spoločnosti. Hlavný zmysel koncepcie trvalo udržateľného rozvoja. Princípy, kritériá, indikátory trvalo udržateľného rozvoja.