Struktury globálního ekologického problému - Jeníček, Vladimír
Definovanie životného prostredia resp. ekológie. Faktory ovplyvňujúce životné prostredie. Špecifikácia znečistenia ovzdušia. Využívanie vodných zdrojov. Hlavné ekologické problémy rozvinutých a transformujúcich sa ekonomík. Ekologické problémy rozvojových krajín.