Stručný průvodce významnými etapami historie ekonomie životního prostředí Úvod ke klasické čítance ekonomie životního prostředí a ekologické politiky - Livingston, M.
Stručný úvod do teoretických základov ekologickej politiky, vývoj myslenia v oblasti. Externality a transakčné náklady. Neoklasický model dokonalej konkurencie (Pigou, Coase, Turvey, Randal). Druhým častým predmetom záujmu environmentálnej ekonómie sú verejné a súkromné statky. Úloha inštitúcií v súvislosti so zmenami v technológii. Hodnotenie environmentálnych statkov. Nástroje ekologickej politiky. Rast a trvalá udržateľnosť. Medzinárodné problémy životného prostredia.