Ľudstvo vyprodukovalo viac ako 20 miliónov ton látok poškodzujúcich ozónovú vrstvu Zeme - Rabayová, Z.
Z obsahu dvojstrany: Vylúčenie kontrolovaných látok z obehu si v SR do roku 2000 vyžiada 2,6 miliardy Sk. Zber a regenerácia chladív v SR sa už rozbieha.