Daňová incidence v modelech všeobecné rovnováhy - Kubátová, Květa
Presun a dopad daní v modeloch všeobecnej rovnováhy. Zhrnutie doterajšieho vývoja skúmania tejto problematiky. Modely celkovej rovnováhy. Prezentovanie Harbergerovho modelu daňovej incidencie vo všeobecnej rovnováhe, ktorý je východzím modelom pre všetky ostatné pokusy ako zisťovať dopad daní pri celkovej rovnováhe. Incidenčné predpoklady, ktoré majú zásadný vplyv pri kvantifikácii a záveroch týkajúcich sa daňovej incidencie. Empirické analýzy daňovej incidencie založené na modeloch všeobecnej rovnováhy. Čiastková a celková rovnováha.