Makroekonomický model MMM1 - Havlíček, L.
Problematika prognózovania a simulácia hospodárskeho vývoja. Malý makroekonomický model (MMM1) - vytvorený pre účely makroekonomických prognóz na MF ČR. Model vychádza z makroekonomickej teórie multiplikátora a vyhľadáva rovnovážny stav medzi agregátnym dopytom a ponukou. Odhadujú sa hodnoty deflátora a odvodzuje sa spotreba domácností, spotreba vlády, fixný kapitál, vývoz, dovoz a HDP v bežných cenách. Výsledky prognózy.