Společné rysy firemní kultury vynikajících společností působících na českém trhu - Galbavý, Š.
Previazanosť úspešnej (či neúspešnej) firmy s jej kultúrou. Firemnú kultúru využíva aj manažment. Musí byť dôveryhodný - tri základné piliere dôveryhodnosti: morálka, osobnosť, kompetentnosť. Vzájomná medziľudská dôvera vo vnútri firmy. Manažérsky štýl posilňovania - zmocňovania zamestnancov. Firemná kultúra založená na zmene.