Komerčné služby vrátane dopravy zohrávajú stále významnejšiu úlohu v celosvetovej ekonomike - Zverková, Daniela
Z obsahu: Podiel dopravných služieb na vývoze a dovoze bežného účtu platobnej bilancie. Investičná činnosť zatiaľ nezabezpečuje ani jednoduchú reprodukcie Železníc SR. Názory odbornej a laickej verejnosti na cestnú dopravu v 13 štátoch strednej a východnej Európy. Charta IRU o trvale udržateľnom rozvoji plní požiadavky súčasnosti bez ohrozenia potrieb budúcich generácií. Na Slovensku ADR vstúpila do platnosti ako vnútroštátny predpis od 1. septembra 1996. Výška cestovného je na hranici únosnosti a hrozí nástup individuálnej dopravy. Pre Slovensko je najdôležitejšie spojenie severu s juhom.