Budovanie diaľničnej siete na Slovensku Diaľnica D-1 Nemšová-Ladce 16,616 km - Fedurcová, A.
Na II. Pan-európskej konferencii o doprave (marec 1994, Kréta) boli potvrdené medzinárodné koridory. Príprava diaľničného úseku Nemšová-Ladce, ktorý tvorí súčasť príslušných medzinárodných koridorov prechádzajúcich územím Slovenska.