Podstatné zrýchlenie tempa
Nový variant komplexného projektu prípravy a realizácie výstavby diaľníc na území SR. Pripravované úseky diaľníc sú súčasťou hlavných európskych koridorov (II. Paneurópska konferencia na Kréte v r. 1994). Tri časové horizonty postupu výstavby: polrok 1998, r. 2000, r. 2005.