Prognózy rozvoja svetovej leteckej dopravy do roku 2003 - Sedláček, B.
Medzinárodná preprava rástla rýchlejšie ako vnútroštátna, preprava tovaru rýchlejšie ako preprava osôb. USA a SNŠ najväčší prevádzkovatelia vnútroštátnej leteckej prepravy. Medzinárodná nepravidelná preprava osôb slúži ako doplnenie medzinárodnej prepravy. Budúci rast leteckej dopravy bude pokračovať v závislosti od svetového ekonomického a obchodného rastu a od vývoja nákladov leteckých spoločností.