Príprava ročnej účtovnej závierky za rok 1996 - Koreňová, Milena
Príprava a vykonanie účtovnej závierky banky - zavŕšenie celoročného účtovného procesu (podľa zákona č. 563/1991 Zb.). Prehľad všeobecne záväzných právnych predpisov. Postup pred uzavretím účtovných kníh. Inventarizácia. Tvorba a použitie opravných položiek. Časové rozlíšenie nákladov a výnosov. Dohadné účty. Rezervy. Daň z pridanej hodnoty. Kurzové rozdiely. Uzavieranie účtovných kníh. Výpočet a zúčtovanie dane z príjmu. Účtovanie na uzávierkových účtoch.