Poznámky ke konceptuální soustavě statistické prognostiky - Kozák, J.
Štatistická prognostika - časť štatistickej metodológie. Je aplikovaná pri analýze sociálno-ekonomických procesoch. Problém predikcie. Analýza presnosti "ex ante". Ilustrácia na báze lineárneho modelu. Konštrukcia predpovedných rozpätí. Rozbor presnosti predpovedí.