Hlavní činnosti předpokládané pro statistiku společenství Nástin programu na léta 1993-1997
Preklad prílohy z Official Journal of the European Communities, 28.8.1993, č.219/4. - Všeobecné ciele štatistického systému Európskej únie. Väzby na iné aktivity (EFTA, EHP, OSN, OECD). Sektorové štatistické programy: 1. pre fungovanie jednotného trhu (priemysel, doprava, energetika, veda a výskum, poľnohospodárstvo a rybárstvo, životné prostredie), 2. sociálnu politiku, ekonomickú a sociálnu kohéziu a ochranu spotrebiteľa, 3. pre ekonomickú a menovú úniu, 4. pre EÚ a zbytok sveta, 5. vývoj štatistických technológií (konvergencia národných štatistických praktík).