Reálný hospodářský cyklus a monetární politika - Bulíř, Aleš
Škola makroekonomického myslenia vychádzajúceho z klasických poznatkov dokonale pružných trhov - 80-te roky. Teórie reálneho hospodárskeho cyklu stavia na 2 poznatkoch: 1. primárnymi príčinami ekonomických cyklov sú exogénne šoky, 2. monetárna politika je vždy neutrálna. Reálny hospodársky cyklus a zdroje hospodárskeho cyklu. Reálny hospodársky cyklus a monetárna politika.