Institucionalizmus jako teoretická alternativa - Kubik, P.J
Základné rysy inštitucionalistického myslenia. Teória inštitucionalizmu - dôraz na vzťah medzi kultúrnou a ekonomickou aktivitou, inštrumentálne procesnou hodnotovou teóriou, dôraz na vývojový charakter ekonomických systémov. Model procesu inštitucionálnej zmeny - pohľady na reformu krajín strednej a východnej Európy.