Kolektivní vyjednávání v zahraničí. 1 - Koš, M.
V jednotlivých demokratických štátoch prešlo kolektívne vyjednávanie dlhým vývojom. Pracovné vzťahy v západoeurópskych krajinách. Vyjednávanie je proces v ktorom sa konfrontujú návrhy zamestnávateľov a požiadavky zamestnancov. Tarifné zmluvy a mzdy. Závodná rada je volená zamestnancami a zastupuje ich v pracovných vzťahoch so zamestnávateľmi. Spolurozhodovacie právo závodných rád.