Motivovaný personál - vnitřní hnací síla podniku - Olexa, F.
Základné piliere úspešnej personálnej práce. Podniková kultúra, ktorá je súborom hodnôt, noriem a vzorov správania, ktoré zásadným spôsobom ovplyvňujú členov organizácie. Zásady personálnej politiky organizácie spočívajú v angažovanosti vedúcich pracovníkov, vernosti firme, trvalej podpore rozvoja pracovníkov, odmeňovaní a profesnej kariére, v pracovnej klíme a spokojnosti. Vedúci pracovník - nositeľ a realizátor personálnej práce. Schopnosť motivovať pracovníkov k vysokému a trvalému výkonu.