Harmonizace vzdělání a restrukturalizace trhu práce - Malinová, L.
Dynamické technologické a s tým súvisiace štruktúrne zmeny vo vyspelých krajinách narážajú na nedostatočnú flexibilitu trhu práce a na neadekvátnu adaptabilitu pracovných síl. Väčšie predpoklady pre adaptabilitu a rekvalifikáciu majú pracovníci s vyšším odborným vzdelaním ako pracovníci s nízkou úrovňou všeobecného vzdelania. Mechanizmus harmonizácie vzdelania a trhu práce. Zmena orientácie uchádzačov o štúdium na stredných a vysokých školách. Transformácia školstva.