Program PHARE bilancuje
Program reštrukturalizácie trhu práce začal v období začiatkov PHARE. Ku kľúčovým projektom tohto programu patrí projekt ekonomického oživenia. V r. 1992-1993 prebiehali práce na Strategickej štúdii odborného vzdelávania a prípravy v rámci stredoškolského systému. Rozhodujúce prostriedky boli investované do rozvoja služieb zamestnanosti. Rozsiahla podpora bola realizovaná v oblasti údajovej základne, štatistiky a metodiky analýz trhu práce. Skúsenosti z implementácie programu PHARE.