Zamestnanosť v Nemecku a na Slovensku stojí na odlišných právnych základoch - Hričovský, M.
Porovnanie spôsobu, akým upravujú rovnaké problémy v zamestnanosti právne predpisy v SRN a SR (úpravy sociálnych zákonov prijaté v r.1994). Súkromné sprostredkovanie práce. Podpora v nezamestnanosti pri čiastočných pracovných úväzkoch. Príspevky na podporu spoločensky užitočnej práce. Rekvalifikácia a poberanie podpory v nezamestnanosti. Príspevok pri prechode na samostatnú zárobkovú činnosť. Boj proti práci načierno.