Agrárna nezamestnanosť - bezvýchodisková stratégia alebo prechod k stabilizačným trendom? - Buchta, Stanislav
Pri riešení nezamestnanosti v poľnohospodárstve sa zohľadňujú atypické momenty trhu práce. Rýchle znižovanie zamestnanosti v agrokomplexe. Najvyššia nezamestnanosť na južnom a juhovýchodnom Slovensku. Hmotné zabezpečenie uchádzačov o zamestnanie. Diferenciácia regiónov z hľadiska globálnej i agrárnej nezamestnanosti. Spoločenské vedomie na vidieku. Pozitívne možnosti vývoja zamestnanosti. Stabilizácia sa predpokladá v r. 1997-1998.