Postavenie občanov so zmenenou pracovnou schopnosťou na trhu práce - Hanzelová, Eneke
Systémové zmeny v súvislosti s transformáciou ekonomiky. Nerovnováha medzi dopytom a ponukou práce a vznik otvorenej nezamestnanosti. Postavenie osôb so zmenenou pracovnou schopnosťou (ZPS) na pracovnom trhu. Trendy vývoja nezamestnanosti osôb so ZPS. Vývoj počtu nezamestnaných osôb so ZPS od roku 1990. Analýza niektorých foriem správania sa uchádzačov so ZPS na pracovnom trhu na základe sociologického prieskumu nezamestnanosti v SR. Aktivity a spôsoby hľadania si nového zamestnania u občanov so ZPS. Profesiová mobilita pracovnej sily.