Chua-čchiao - tajná zbraň Tengovej reformy Čínsky expres. 6 - Brabec, J.
Čínski emigranti prichádzajú po otvorení sa Číny svetu do vlasti aj ako podnikatelia a manažéri joint-ventures. Uplatnenie Číňanov v zahraničí (juhovýchodná Azia, USA). Utvorenie ekonomických a technologických zón pre zahraničných investorov vyplýva z nedostatočnej infraštruktúry. Ekonomická fúzia Hongkongu s provinciou Kuang-tung. Investície a projekty finančných magnátov a tvorba vhodného podnikateľského prostredia. Osobitné ekonomické zóny majú dvojnásobné tempo rastu oproti priemernému rastu čínskej ekonomiky.