Dve cesty - superrast a superchaos Čínsky expres. 1 - Brabec, J.
Hektické tempo reformy Teng Siao-pchinga v Číne. Cieľ na tento rok - udržať hospodársky rast len na desiatich percentách. Štvornásobný nárast objemu hospodárstva za 15 rokov, vysoké tempo výstavby, vzrast kúpnej sily obyvateľstva. Porovnanie Tengovej reformy v Číne a Gorbačovovej reformy v bývalom ZSSR. Intelektuálny bankrot európskych reformátorov. Účasť zahraničného kapitálu.