Sterilizace měnových účinků přílivu zahraničního kapitálu (příklad České republiky) - Mandel, Martin
Od vzniku ČR, problémom ČNB je sterilizácia menových účinkov prílivu zahraničného kapitálu. Štandardný makroekonomický model IS-LM-BP. Straty ČNB a národohospodárske straty. Menová báza a peňažný multiplikátor. Teória portfólia. Sterilizácia prílivu kapitálu a zmeniteľnosť.