Šeky v zahraničním obchodě. 1 - Voženílková, B.
Šek ako platobný prostriedok v medzinárodnej obchodnej praxi (č.3/1994). Informácie, ktoré problematiku šekov dopĺňajú z pohľadu pracovníkov Československej obchodnej banky. Súkromný šek používaný prevažne v oblasti tovarovej. Spôsob platenia Eurošekom. Bankové šeky. Zmenkový a šekový zákon č.191/1950, v ktorom sú ustanovenia z veľkej časti totožné s ustanoveniami šekových zákonov väčšiny európskych, mnohých ázijských i latinskoamerických krajín.