Finanční a kapitálový trh - Pavlát, Vladislav
Finančný trh - systém vzťahov a nástrojov umožňujúcich sústreďovanie rozmiestňovanie a prerozdelovanie dočasne voľných peňažných prostriedkov na základe dopytu a ponuky. Funkcie finančného trhu. Nástroje peňažného a kapitálového trhu. Druhy burzových obchodov. Funkcie a význam burzy v trhovej ekonomike. Mimoburzové obchodovanie s cennými papierami. Zaznamenávanie kurzov a tvorba kurzu ("fixing"). Informačná činnosť v burzovom systéme. Regulačná a kontrolná činnosť. Vývoj búrz cenných papierov vo svete. Medzinárodné organizácie v oblasti burzovníctva.