Permanentní a tranzitorní složky burzovních indexů - Mariel, Petr
Odhad a interpretácia spoločných komponentov 6 svetových búrz: New York (Dow Jones), Tokio (Nikkei), Londýn (FTSE 100), Frankfurt (FAZ), Paríž (CAC), Madrid (Indice General). Základné definície a matematická symbolika kointegrácie. Faktorový model. Empirické výsledky.