Konjunkturní situace hospodářství vyspělých zemí a její výhled
Spomalenie hospodárskeho rastu v r. 1993 v krajinách OECD. Väčšina vyspelých krajín bola v recesii. Pokles HNP, rast nezamestnanosti, nerovnováha v oblasti štátnych rozpočtov. Pozitívnym faktorom bola klesajúca miera inflácie. USA, Kanada a V. Británia sa už vymanili z recesie. Uvoľňovanie menovej politiky. Vývoj devízového kurzu. Situácia na hlavných svetových burzách. Pre r. 1994 sa očakáva zvýšenie tempa hospodárskeho rastu.