Otázky rozvojovej stratégie ekonomiky Slovenskej republiky v podmienkach európskeho integračného procesu - Filip, Jaroslav
Slovenská ekonomika po rozpade federácie. Charakteristika súčasného stavu ekonomiky SR. Potreba a parametre rozvojovej stratégie. Vnútorné faktory rozvojovej stratégie. Vonkajšie faktory rozvojovej stratégie. Funkčné miesto slovenskej ekonomiky vo svetovom hospodárstve. Pridruženie k Európskej únii, štruktúra a zahraničná hospodárska politika SR. Postavenie ekonomiky SR v európskom ekonomickom integračnom procese.