Situace v hlavních zemích
Vymanenie ekonomiky USA v r. 1993 z recesie. Zvýšenie reálneho HDP. Japonská ekonomika v tomto období prechádzala recesiou. Pokles priemyselnej výroby a súkromných investícií. SRN sa dostala do najhlbšej povojnovej depresie. V. Británia sa definitívne vymanila z recesie. Rast priemyselnej výroby a zlepšujúci sa domáci dopyt. Francúzsko sa začína pomaly stabilizovať, avšak tempo oživenia je veľmi nízke. Mierne zlepšenie v Taliansku znamená najhorší výsledok vývoja ekonomiky za posledných 20 rokov.