Makroekonomika, makrotendencie, multiplikátory - Laščiak, Adam
Makroekonomické riešenia Modelu ESA na roky 1994-1995 (štvrťročné) v bežných a stálych cenách vyjadrujú protichodný vývoj. Bilancia zdrojov a použitia HDP, očakávaný vývoj. Pomocou multiplikátorov možno analyzovať hospodársku rovnováhu tokových procesov tovarov a služieb aj finančné toky. Multiplikačný efekt. Produktivita práce podľa modelu MODELEPA. Vývoj inflácie, nezamestnanosti.